Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΜΦΙΓΑΛ είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ιδρύθηκε το 2008, ουσιαστικά όμως σε λειτουργία βρίσκετα από το 2014, και προέρχεται από τα σπλάχνα του Αγροτικού Συνεταιρισμού « Ένωση Αγρινίου» ο οποίος πλησιάζει τα 100 χρόνια ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Ένωση Αγρινίου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και αντιλήψεις του παρελθόντος, ως προς το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του αγρότη και των συλλογικών του οργάνων, και ενδυναµώνοντας συνέχεια το ρόλο της στα αγροτικά δρώμενα του Νομού, προχώρησε στην επένδυση και δημιουργία μονάδων επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων των µελών της.

Μια τέτοια επένδυση ήταν και η ΑΜΦΙΓΑΛ, η οποία στοχεύει στο να στηρίξει έμπρακτα τον κτηνοτρόφο, παρέχοντας συγχρόνως στον καταναλωτή τη δυνατότητα να απολαύσει την εξαιρετικής ποιότητας φέτα και τα σκληρά τυριά του Νομού.

Στην ΑΜΦΙΓΑΛ πιστεύεται ότι ο παραγωγικός τομέας, και συγκεκριμένα η κτηνοτροφία, είναι η μεγάλη δύναμη του Νομού, που όλοι οφείλουν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν προς όφελος του τόπου. Με την ΑΜΦΙΓΑΛ κερδίζει και ο παραγωγός και ο καταναλωτής. Πάνω απ’ όλα, όμως, κερδίζει η Αιτωλοακαρνανία.